Store konkurranser i innebandy

Innebandy har blitt så populært det siste tiåret at Verdensmesterskapet ikke er nok lenger. Langt ifra. Med både nasjonale turneringer og en hel haug av internasjonale cuper fortsetter innebandyen å spre seg over hele verden. De asiatiske innebandylandene har til og med sin egne storturnering, Asia Pacific Championship, som kvalifiserer vinneren direkte til gruppespillet under neste VM. Canada arrangerer en årlig cup der de inviterer hele verden på besøk.

Canada Cup er innebandyens svar på Norway Cup i fotball – hit kommer nemlig over femti innebandylag fra over et dusin forskjellige land for å konkurrere om gulltrofeet. Det er den største innebandycupen utenfor Europa. USA har de seneste årene forsøkt å få i gang en egen internasjonal cup på lik linje med den canadiske, men uten videre hell. Tsjekkia har derimot lykkes med å sette opp en heftig innebandyturnering som tiltrekker seg over to hundre forskjellige klubblag fra over tjue land. Dette er verdens største klubbturnering i innebandy og blir avholdt i Praha hver eneste sommer.

Den mest prestisjefulle turneringen er dog selvsagt EuroFloorball Cup. Det er den absolutt største turneringen i Europa, med klubber fra hele kontinentet som sloss om gullet. Turneringen foregår over to og to år, så her er det ikke nok å beholde TV-en på en og samme kanal i ei uke. Her må man søke seg fram, finne ut hva som skjer og hvor, analysere omstendighetene og heie på sin favoritt på alle sett man kan. Når det er større turneringer i innebandy på gang har man flere muligheter til å skru opp på spenningen rundt matchene. Der noen liker å se kampene live foretrekker andre å satse noen slanter på den fartsfylte sporten. Et bra sted å titte på oddsen rundt kampene er Betsafe – de har alltid gode, aktuelle odds for større innebandyturneringer. De siste to årene har det også blitt arrangert en Champions Cup – en turnering for mesternes mestere. Nå holder det altså ikke å produsere stjerner som kan imponere på nasjonalt nivå. Det er heller ikke nok å ta en seier i Canada Cup og Czech Open. Om man er heldig nok til å vinne EuroFloorball Cup er det Champions Cup det nå handler om.