Avslapping og restitusjon etter kamp

Uansett hva slags fysisk trening man driver med, er det utrolig viktig at musklene får god restitusjon etter trening. Restitusjon behøves uavhengig om man har trent med høy eller lav intensitet, og dette er nødvendig for at musklene skal få samlet seg og slik at man unngår eventuelle belastningsskader i ettertid.

Spis

Etter en kamp er første bud å spise. Det trenger ikke å være et herremåltid få har sett maken til, men noe næring må du ha, slik at kroppen får noe å jobbe med. En banan eller en yoghurt passer ypperlig etter en treningsøkt eller en kamp. På denne måten får også musklene dine den næringen de trenger.

Slapp av

Noe av det beste med å ha trent, er at man bare kan slenge seg i sofaen med god samvittighet etterpå. Der kan du ligge i noen timer, uten å måtte tenke på at du burde gjøre det ene eller det andre. Sett på en film, eller favorittprogrammet på TV, og bare nyt. Eller hva med å underholde deg selv med litt spill? Om du går for litt casino på nett er du garantert lettbeint underholdning, samtidig som du kan gjøre dette i horisontal posisjon enten i sengen eller på sofaen.

Ro ned hjernen

Det er uansett viktig at du slapper av litt før du hopper rett til sengs dersom kampen din har foregått på kveldstid. Ikke bare må du roe ned kroppen, men hjernen trenger også litt sakte nedtrapping. Hjernen jobber på høygir under en kamp, det er tross alt mye strategi og planlegging som må gjennomgås. Dermed er spill eller film den perfekte måten å avkoble på etter at både kroppen og hjernen har vært i 100 %.