Bandy

Bandy er en variasjon av den lagsporten som er kjent som innebandy. Den største forskjellen mellom bandy og innebandy er det at bandy foregår på en isbelagt bane, mens innebandy foregår innendørs. Annet enn spillestedet så er bandy og innebandy veldig like lagsporter.

Bandy vil da bli spilt mellom to lag og hvert lag kan ha opp til elleve spillere. Hver spiller på begge lagene vil ha en kølle som de da skal bruke for å prøve å få en ball i motstandernes mål. Den eneste spilleren på banen som ikke har en kølle er den spilleren som står i mål. Hensikten med kampen innen bandy er det at man skal få ballen flest ganger inn i motstanderens mål og det laget som gjør det har da vunnet.

Bandy er en sport som går under to kategorier innen sport, da det betegnes både som en ballsport men også som en vintersport. Bandy er en sport som har en veldig lang historie og som fikk sine fastsatte regler allerede i 1891. Reglene ble da skrevet i England. Sporten er helt klart fortsatt ganske ny for mange land, men det er tydelig at populariteten har begynt å spre seg til flere deler av verden.