Innebandy i Europa

Innebandy er helt klart en form for lagsport som blir spilt mange steder i verden, også i Europa. Sporten blir ofte gjerne introdusert til folk i løpet av skolegangen men det er også da mange som tar opp sporten som en fritidsaktivitet. Opprinnelsen av sporten innebandy slik man kjenner den i dag startet trolig en gang på 1960-tallet.

Det var i alle fall da sporten begynte å spre seg blant landene i Skandinavia. På den tiden så var det ikke så mange produsenter av for eksempel innebandykøller, så det var veldig mange land i Europa som importerte disse køllene fra USA, der produksjonen var litt større.

Innen Europa så er det flere mesterskap som blir arrangert innenfor innebandy. Blant annet finner man EuroFloorball Cup og Champions Cup. Det finnes også både rene kvinnelag og rene herrelag innen innebandy og det blir arrangert mesterskap kun for de lagene. Det er veldig mange av landene øst i Europa som er kjent for å spille innebandy og det er tydelig en populær sport, for eksempel i Polen og i Tsjekkia. I tillegg så er også innebandy blitt til en stor sport både i Norge og i Sverige.