Innebandy i verden

Innebandy er en sport som startet opp en gang mellom 1960- og 1970-tallet og det var trolig Sverige som var først ute med den nå velkjente sporten. Sporten holdt seg innenfor Europa i mange år, men begynte etter hvert å spre seg til andre verdensdeler også.

Det har tatt litt tid men det ser nå ut til at innebandy begynner å bli en populær sport også i Australia, Japan, Singapore, Malaysia og USA. Det er likevel Europa som står på toppen for popularitet innenfor innebandy.

Innebandy er en lagsport som blir spilt innendørs, og spesialtilpassede baner. Spillerne på lagene har alle hver sin kølle som de bruker til å spille med og det er en liten plastikkball som blir sendt rundt på banen og det er også den som skal i mål.

I løpet av 1990-tallet så var innebandy blitt en såpass stor sport verden over at det ble arrangert VM innen innebandy. VM innen innebandy er noe som blir holdt hvert år og det varierer hvor det blir holdt. Det er forskjellig år for VM for herrelagene og VM for kvinnelagene. VM for herrelagene blir holdt i partallsår og VM for kvinnelagene blir holdt i oddetallsår.