Den fartsfylte sporten vi er så glad i, stammer fra Norden. Det var svenskene som spilte innebandy først av alle og det var i Sverige det første innebandyforbundet ble stiftet, så langt tilbake som i 1981.
Finland var også tidlig ute med å introdusere innebandy på nasjonalt plan – Norge var heller ikke langt bak. De nordiske landene har dermed den lengste tradisjonen i sporten, med Japan og Sveits i teten.
De første internasjonale kampene ble arrangert her hjemme i Skandinavia. Det aller første VM tok plass i Sverige på midten av 90-tallet, der Norge tok en velfortjent tredjeplass, mens hjemmelaget tok gull. Alle billetter var utsolgt fra start og vi fikk endelig bekreftet at innebandy hadde skutt til værs. Tusenvis av mennesker fulgte med på alle kamper, fra åpningsspillet til finalen. Deretter ble VM for kvinner arrangert og Norge tok bronse igjen. Siden dess har det blitt spilt VM i innebandy for både menn og kvinner annethvert år. VM har også blitt arrangert i Norge, Sveits, Tyskland og tatt turen til Singapore til og med. Innebandy blir i dag spilt i nesten hundre land, med 51 land som faste medlemmer i det Internasjonale Innebandyforbundet. Det er mer enn en halv million registrerte innebandyspillere i verden, spredt på over fire tusen klubblag.
I Sverige, innebandyens moderland, spilles innebandy av 140 000 unge menn og kvinner. Dette gjør innebandy til en av Sveriges største sporter, etter ishockey og fotball. Innebandy er en Nordisk sport og det er naturlig at vi her hjemme er på verdenstoppen, men man skal ikke se bort ifra at vi vil få hard motstand av de titalls nye medlemslandene. Innebandy utvikler seg veldig raskt – med litt hjelp fra andre internasjonale idrettsorganisasjoner og ikke minst fra staten, vil sporten snart kunne finne sin plass i hjertene på alle sportselskere der ute.